.

Планетата Земя става все по-невидима за извънземните

Извънземните не ни виждат.. или поне ни виждат по-малко. Дигиталната революция прави Земята по-невидима за извънземните (ако съществуват де!)и те по-трудно забелязват планетата ни. Изчезването на аналоговите предавания от телевизията, радарите и р

Планетата Земя става все по-невидима за извънземните
Извъ
земните не ни виждат.. или поне ни виждат по-малко. Дигиталната революция прави Земята по-невидима за извънземните (ако съществуват де!)и те по-трудно забелязват планетата ни.

Изчезването на аналоговите предавания от телевизията, радарите и радиото правят Земята невидима в електронно отношения. Старите аналогови сигнали имаха голямо разпространение, достигащо милиони километри в космоса. Цифровите сигнали обаче са по-слаби и това ги прави по-трудни за откриване от извънземните.

Старите телевизионни предавания са създавали милион вата електроенергия и планетата ни е била обгърната от радиационна черупка с широчина 50 светлинни години. Сега изкуствените пътници насочват излъчванията към Земята и радиацията почти не се разпространява към космоса - едва два вата. Ако в бъдеще нещата продължат по същият начин Земята ще стане неоткриваема.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...